ساخت استخر
شرکت آکام استخر سازنده مجموعه های آبی و همینطور مجری ساخت استخرهای مدرن خانگی و ویلایی در کشور با بیش از 10 سال سابقه درخشان می باشد. اگر در حال حاضر به ساختن یک استخر در خانه و باغ ویلا خود فکر می کنید و یا حتی در آستانه انتخاب پیمانکار مناسب هستید به شما پیشنهاد می کنم این مطلب را تا انتها دنبال کنید.
در این مقاله سعی کردیم تا تمامی سوال هایی که ممکن است برای شما ایجاد شوند را به بهترین روش پاسخ دهیم، همچنین در صورت پرسش های بیشتر می توانید با ما در ارتباط باشید تا در اسرع وقت پاسخگو شما عزیزان باشیم.
در ابتدا باید بدانید که یک مجموعه آبی چه ویژگی هایی باید داشته باشد ، چگونه تکمیل می شود و از چه فناوری ها و تجهیزاتی استفاده می کند. در این مقاله صفر تا صد ساخت استخر خانگی ، ویلایی ، ورزشی و… را بررسی می نماییم.
فهرست مطالب
نکات مهم قبل از ساختن استخر
اولین قدم در این راه بررسی فضای لازم برای پیاده سازی استخر و جکوزی است. میخواهید مجموعه ای روباز داشته باشید یا سرپوشیده؟ اجرای پروژه درباغ مد نظر شماست یا داخل ویلا و یا حتی در زیر زمین ساختمان مسکونی؟ اگر به تازگی ویلا یا باغی خریداری کرده اید و محوطه باغ را برای ساخت استخر در نطر دارید به احتمال فراوان مشکلی برای این کار نخواهید داشت.
اما اگر قصد اجرا استخر در داخل ساختمان را دارید باید به این نکته توجه کنید که به دلایل زیادی از قبیل جانمایی و همچنین طراحی سازه مقاوم، این امر می بایست قبل از طراحی سازه در نظر گرفته شود. البته راه هایی برای تقویت سازه وجود دارد !
شما میتوانید بسته به محیط و متراژ مورد نظر، استخر خانگی دلخواه خود را طراحی کنید و بسازید. ما برای هر مدل که مد نظر شماست برآورد هزینه را نیز ارائه خواهیم کرد تا بتوانید با توجه به بودجه ای که خود تصمیم گیری کرده اید، بهترین انتخاب را داشته باشید.
مشاوره ساخت استخر
اگر شما در مرحله طراحی یا ساخت یک استخر شنا هستید ، بسیار مهم است که با یک متخصص صنعت آب در مورد پروژه خود مشورت کنید. هر قسمت از پروژه استخر شما که به درستی طراحی نشده باشد ، یا به درستی ساخته نشده باشد ، می تواند منجر به شکست کامل پروژه شود.
مجموعه آکام برای پروژه های بسیار دشوار مانند استخرهای بدون شبکه ، استخرها در مناطق گرمسیری ، تجاری و بسیاری دیگر مشاوره داده است. خواه قصد ساخت چنین چیزی یا فقط یک استخر متوسط در حیاط خانه را داشته باشید ، می توانید کاملاً مطمئن باشید که این صرف زمان مشاوره نمایانگر مهمترین (و ارزشمندترین) چیزی است که برای پروژه خود استفاده می کنید.
در اکثر مشاوره های ساخت که طی چند سال گذشته انجام شده است، می توانیم نقایص مهلکی را در طراحی یا ساخت استخرها شناسایی کنیم که اگر قبل از اتمام پروژه برطرف نشوند ، فاجعه بار خواهند بود. برخی ممکن است فکر کنند که چگونه می توانند این هزینه اضافی را برای پروژه تأمین کنند ، اما منطق شرکت ما این است که چگونه می توانید از عهده این کار برنیایید؟
مجموعه آکام استخر خدمات مشاوره ای در مورد استخرهای شنا حرفه ای ارائه می دهد، که با تمام جنبه های مالکیت استخر شنا مرتبط است.
این خدمات هم به مشتریان خصوصی و هم به شرکت ها ارائه می شود و مبتنی بر بیش از 10 سال تجربه در صنعت استخر است. خدمات مشاوره ساخت استخر شنا توسط ما حتما با اجرا آن همراه نیستند ، شما می توانید بدون پرداخت هیچ هزینه ای از ما مشاوره رایگان بگیرید.
فواید مشاوره قبل از ساخت استخر
- تفسیر مختصر و الزامات مشتری در راه حل عملی
- مفهوم طراحی استخر
- جزئیات طراحی استخر
- مدیریت فرایند ساخت و ساز
- بهبود و نوسازی تاسیسات استخر موجود
- تعریف ادغام استخر و محیط خانه و باغ
- توصیف اشکال ، محیط اطراف ، رنگ ها ، ویژگی ها ، نورپردازی و جنبه های فنی در کارایی موثر استخر
- مشاوره در مورد محصولات زیبایی ، صرفه جویی در انرژی و ایمنی
- محاسبه مقدار مواد و تجهیزات مورد نیاز
- پیشنهادات بودجه
- توصیه محصولات و تجهیزات با کیفیت شناخته شده و معتبر
- تجهیزات و محصولات تمیز و نگهداری استخر مورد تأیید و کارآمد
انتخاب مکان مناسب برای ساخت استخر
مکان مناسب برای ساخت استخر، اهمیت بسیاری دارد. معمولا بهترین و بزرگترین فضا برای ساخت استخر در نظر گرفته می شود. پس فضایی را برای استخر انتخاب کنید، که ابعاد و اندازه کافی داشته باشد. زیرا ممکن است در طول فرایند ساخت استخر به اضافه کردن یا حذف وسایلی نیاز باشد. علاوه بر این، ویژگی های مکان مناسب برای ساخت استخر، شامل موارد زیر می شود:
●جایی که سبب ایجاد حریم خصوصی افراد باشد.
●در فصول بهار و پاییز، آفتاب گیر باشد.
●در مسیر باد قرار نگرفته باشد.
●مکان مناسبی برای کودکان و خردسالان داشته باشد.
●مقررات ایمنی در آن رعایت شده باشد.
●و…
هزینه ساخت استخر
شاید برای شما هم همین سوال پیش بیاید که هزینه ساخت استخر چقدر میاشد؟
بسته به میزان فضای شما و اندازه در نظر گرفته برای داشتن یک استخر شنا و همچنین استفاده از چه نوع مواد اولیه و تجهیزات وابسته هزینه نهایی می تواند متغیر باشد. به عنوان مثال هر چه مساحت آن بزرگ تر باشد و دارای طراحی مدرن و پیچیده تری باشد، قطعا نیاز به سرمایه بیشتری خواهید داشت.
از طرفی تجهیزات مورد استفاده در مجموعه نظیر لوله کشی ها ، سیستم تصفیه ، نردبان ها ، چراغ ها و… و مواد اولیه به کار رفته همچون کاشی ها و… همه و همه می توانند قیمت ساختن استخر شنا را افزایش دهند.
بصورت میانگین اگر بخواهید یک استخر خانگی و ویلایی با طرح معمولی مثلا یک مستطیل 3×6 و یا 4×8 و سیستم تصفیه رایج داشته باشید می بایست حدود 250.000 تا 350.000 میلیون تومان سرمایه برای این کار در نظر بگیرید. طراحی های مدرن به دلیل نیاز داشتن به مصالح بیشتر و زمان بر بودن برای اجرا معمولا حدود 30 درصد گران تر خواهند بود.
بهترین زمان برای ساختن استخر
اگر در حال برنامه ریزی برای ساختن استخر شنا هستید در نظر داشتن بهترین زمان برای شروع این کار می تواند به شما کمک کند. با توجه به اولین مرحله در این فرایند که گودبرداری خاک است، پیشنهاد ما به شما این است که گودبرداری خود را قبل از عید نوروز انجام دهید و سپس با گذر زمان و گرم تر شدن هوا سایر فرایند را دنبال کنید.
ساخت استخر چقدر طول میکشد؟ نهایتا شما بسته به میزان طرح خود حدود 3 تا 6 ماه تا کامل شدن مراحل ساخت استخر خود زمان نیاز خواهید داشت و اگر شروع فعالیت را قبل از فروردین آغاز کنید قطعا شانس اینکه در سال جاری بتوانید آب تنی کنید زیاد است ! از آنجا که با تحویل سال شمسی جدید قیمت تمامی کالاها و خدمات افزایش پیدا می کند شما با بستن قرارداد قبل از عید می توانید در هزینه های خود صرفه جویی نمایید.
انواع مدل های استخر از نظر سازه
انواع مدل های استخر چگونه می باشند؟ استخرهای شنا در 3 نوع فایبرگلاس ، وینیل و بتنی قابل بهره برداری هستند. در ایران بیشترین روش پیاده سازی سازه به صورت بتنی است که می توان آن را به عنوان کامل، گران و بادوام ترین روش در نظر گرفت. در استخرهای شنا بتنی امکان پیاده سازی تمامی شکل ها و طراحی ها وجود دارد. این نوع دارای عمر طولانی نسبت به سایر روش ها است. البته به دلیل تخصصی بودن شما می بایست حتما از افراد و شرکت های معتبر برای اجرا پروژه های خود کمک بگیرید.
انواع استخر
استخر فایبرگلاس:
این دسته از استخر، رایج تریم نوع استخر به شمار می رود که نوعی پوشش کامپوزیتی می باشد. شخصی سازی ابعاد استخر فایبرگلاس، امکانپذیر نیست و انتخاب آن از میان ابعاد و اشکال موجود، صورت می گیرد. همچنین این استخر، دوام بالایی داشته و امکان نصب آن در مدت زمان کوتاهی وجود دارد. ظاهری زیبا از دیگر ویژگی های استخر فایبر گلاس می باشد که به یکی از محبوبترین انتخاب های افراد تبدیل شده است. بسیاری از کسانیکه قصد راه اندازی استخر شخصی دارند، استخر فایبر گلاس را انتخاب می کنند.
استخر بتنی:
از دیگر استخرهای رایج، استخر بتنی است که دوام قابل قبولی دارد. ولی به مراقبت های منظم و نظافت دائمی نیاز دارد. همچنین نصب استخر بتنی در مدت زمان طولانی انجام می شود و فرم آن به استخر گانیتی شباهت دارد.
استخر وینیل:
این نوع استخر نیز ارزان ترین استخر در مقایسه با انواع دیگر است و اجرای آن در مدت زمان کوتاهی انجام می شود. پس از پر شدن سطح حفره استخر با پرکننده شن و ماسه، آب بندی دیواره های استخر با پوشش وینیلی صورت می گیرد. با اینکه هزینه نصب استخر وینیل کم است ولی دوام خوبی نداشته و پس از مدت زمان مشخصی، به تعمیر نیاز پیدا می کند.
مزایای استخر بتنی
استخر بتنی با مزایای بسیاری همراه بوده وهمین عامل نیز سبب گرایش افراد به ساخت و استفاده از آن شده است. به طور کلی بر اساس تحقیقات صورت گرفته، ساخت استخر بتنی در مقایسه با انواع دیگر استخر روند صعودی داشته و یکی از متداول ترین استخرها در سطح کشور، به شمار می رود. چنانچه شما نیز قصد ساخت استخر بتنی و آشنایی با مزایای آن را دارید، مطالعه مطالب زیر را از دست ندهید. در ادامه به چند مورد از مهمترین مزیت های استخر بتنی اشاره میکنیم:
انطاف پذیری بالای استخر بتنی در ساخت و اجرا
استخر بتنی را میتوان بر اساس نیاز و سلیقه خود، طراحی و اجرا کرد. پس میتوانید از وجود استخری بزرگ یا عمیق در شکل و اندازه دلخواه خود بهره مند شوید. همچنین امکان طراحی و پیاده سازی استخر بتنی در اشکال مختلف و متنوع سبب افزایش بار زیبایی و جذابیت بصری محیط می شود.
استحکام و دوام عالی استخر بتنی
از دیگر مزایای استخر بتنی، استحکام و دوام عالی آن است که دلیل این امر نیز استفاده از مواد با کیفیت و مرغوب می باشد. مقاومت و دوام بالای این نوع استخر در برابر عوامل شیمیایی، محیطی و تغییرات دمایی، سبب شده است تا به گزینه ای عالی برای انتخاب کاربران در ساخت نوع استخر تبدیل شود.
ظاهر زیبا وشکیل استخر بتنی
استخر بتنی در مقایسه با استخرهای دیگر، ظاهر زیبا و جذاب تری دارد. امکان طراحی این نوع استخر در طرح و اشکال مختلف سبب دو چندان نمودن جذابیت ظاهری نمای خانه می شود. بنابراین اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که طراحی زیبا و منحصر به فرد در اولویت انتخابی شما قرار دارد، استخر بتنی مناسب ترین گزینه محسوب می شود.
مزایای استخر پیش ساخته فایبرگلاس
مزایای استخر پیش ساخته فایبرگلاس، سبب جذب طرفداران خاصی شده است. در حال حاضر، طراحی و اجرای این نوع استخر بسیار مقاوم و بادوام تر از قبل انجام می شود که در ادامه شما را با مزایای آن آشنا میکنیم:
●نصب آسان و سریع:
یکی از مزایای مهم استخر فایبرگلاس، نصب سریع آن است که در مدت زمان کمتر از ۳ هفته انجام می شود. پس اگر میخواهید پروژه نصب و اجرای استخر در مدت زمان کوتاهی صورت بگیرد، استخرپیش ساخته فایبر گلاس را اتخاب کنید.
● زیرسازی ساده:
در اغلب موارد، زیرسازی استخر فرایندی زمانبر می باشد ولی زیرسازی استخر فایبرگلاس، روند راحتی دارد. زیرا به بتن کاری، عایق بندی و آب بندی نیازی ندارد.
●مقاومت بالا:
جنس مقاوم استخر فایبرگلاس از دیگر دلایل محبوبیت آن است. این استخر، جنس مقامی در برابر کلر و نمک دارد و فرسوده نمی شود.
●طرح و مدل های متنوع:
استخر فایبرگلاس در طرح و مدل های متنوعی تولید می شود. بنابراین شما میتوانید با خیال راحت متناسب با ابعاد فضای خود، طرح و مدل مناسبی را انتخاب کنید.
●هزینه کم و مقرون به صرفه:
هزینه نصب و راه اندازی استخر فایبر گلاس، بسیار کمتر از استخرهای بتنی است. زیرا این نوع استخر، پیش ساخته می باشد و تنها لوله کشی آب و گوبرداری برای آن انجام می شود.
●و…
اقدامات لازم جهت اجرا استخر خانگی
در ابتدا با توجه به فضای لازم طرح مورد نظر خود را پیاده سازی کنید. در این قسمت کارشناسان ما ایده های جذابی به شما خواهند داد. با توجه به شرایط و طرح، فضای لازم برای تصفیه خانه و موتورخانه استخر جهت نصب تجهیزات مانند پمپ، فیلتر شنی و … در نظر بگیرید.
با توجه به اهمیت سیستم تصفیه و سیسم هیدرولیک گردش آب اسخر این بخش از کار کاملا تخصصی بوده و حتما با نظر کارشناسان ما تعیین می گردد. باید توجه داشته باشید که سطح موتورخانه از سطح کف استخر در حدود یک متر پایینتر باشد.
برای ساخت استخرهای روباز بهتر است محوطه ای را برای مجموعه اختصاص دهید که آفتابگیر خوبی داشته باشد. به دلیل با این کار بتوانید هزینههای گرم شدن آب را کاهش دهید، هوشمندانه است که مکانی را در نظر بگیرید که بیشترین تابش نور خورشید را جذب نماید. باید در نظر داشت که در اطراف سازه، درختانی با ریشههای زیاد وجود نداشته باشد. به جز قیمت مربوط به ساخت و ساز و مصالح مورد نیاز آن، باید به هزینههای استفاده، نگهداری و نظافت استخر نیز توجه ویژهای شود.
مراحل لازم جهت ساخت استخر خانگی
پس از بررسی همه جانبه محل احداث استخر ویلایی، نقشهکشی و دریافت مجوزها، با توجه به عمق و ابعاد استخر روباز، منطقه مورد نظر با کمک ماشینآلات حفاری، خاکبرداری می شود. در این مرحله می بایست دیوار حایلی میان گودبرداری انجام شده و کاسه استخری که قرار است با بتن ساخته شود ایجاد کنیم.
بعد از آن کف برای ایجاد قسمتهای کم عمق و عمیق استخر شیب بندی و سپس با بتن مگر تسطیح میشود. مرحله بعد آرماتوربندی استخر با میلگرد است که به صورت شبکه ای در کف و دیواره قرار می گیرد.
پس از آن انجام لوله گذاری تاسیسات است. این قسمت از پروژه جز مهم ترین مراحل کار است. چرا که تاثیر بسیاری در کیفیت آب خواهد گذاشت. برای طراحی و اجرا سیستم تصفیه استخر استانداردهای لازمی منتشر شده است که حتما باید به آن توجه نمود.
در این قسمت بی گدار به آب نزنید و شخصا اقدام نکنید. حتما از یک متخصص با تجربه کمک بگیرید. تیم آکام استخر طراحی سیستم هیدرولیک را بر اساس استانداردهای روز دنیا انجام می دهد. طبق نقشه اجرایی استخر خانگی، لوله کشی ورود و خروج آب کار می شود. پس از انجام کارهای زیرساختی، بتنریزی انجام میشود. در حین بتن ریزی نیز می توان از افزودنی های لازم برای آب بند کردن بتن استفاده نمود.
ساخت استخر عمومی
اگر جزو افرادی هستید که قصد کسب درآمد یا ارائه خدمت به عموم مردم یا گروه خاصی را دارید، استخر عمومی بهترین گزینه برایتان محسوب می شود. ولی ممکن است که این سوال برایتان مطرح شود که برای ساخت استخر عمومی چه مراحلی باید طی شود؟ در ادامه به این پرسش شما پاسخ داده و به طور مختصر، مراحل ساخت استخر عمومی را بیان میکنیم:
مرحله اول: انتخاب مکان مناسب
مرحله دوم: طراحی استخر
مرحله سوم: بررسی آب سطحی در صورت نیاز
مرحله چهارم: انجام کارهای صحرایی و خاکی
مرحله پنجم: نصب کاشی و استخر چینی
مرحله ششم: اجرای قسمت اول تاسیسات برقی
مرحله هفتم: اجرای اولیه تاسیسات مکانیکی
مرحله هشتم: سیمان کاری و آب بندی مجتمع
مرحله نهم: اجرای قسمت دوم تاسیسات مکانیکی
مرحله دهم: انجام کارهای سرامیک
مرحله یازدهم: اجرای چوب و رنگ آمیزی سونای خشک و قطعات دیگر
مرحله دوازدهم: اجرای قسمت دوم تاسیسات برقی
ساخت استخر خصوص
به طور کلی، ساخت استخر خصوصی در ابعاد ۴.۸ تا ۹.۶ متر و ۶ تا ۱۲ متر انجام می شود ولی استخرهای عمومی از ۲۵ متر کمتر نیستند. البته لازم به ذکر است که این محدودیت ابعاد شامل مجموعه های ورزشی و سالن ها است و مشتری میتواند شکل و اندازه آن را خودش تعیین کند. بنابراین در هنگام ساخت استخر خصوصی، محدودیتی در ابعاد و اندازه ندارید و میتوانید مطابق با نیاز و فضای مورد نظرتان، استخری مطابق با شکل و اندازه دلخواهتان بسازید. همچنین هزینه ساخت استخر خصوصی بر اساس نوع استخر، نقشه ساخت استخر، تکنولوژی های سیستم تهویه، مصالح به کار رفته و… تعیین می شود.
ساخت استخر در باغ
اگر چیزی وجود داشته باشد که همه در طول بحران COVID-19 یاد گرفته باشند ، این است که اگر به اندازه کافی خوش شانس هستید که خانه ای با فضای بیرونی و استخر در باغ داشته باشید ، باید از آن نهایت استفاده را ببرید. اگر می توانید ورزش کنید و مقداری ویتامین D دریافت کنید در حالی که از ازدحام و شلوغی دوری می کنید.
بنابراین ما فکر می کنیم که برای افراد خوش شانس با یک باغ بزرگ در پشت خانه ، برخی از موارد می توانند از لیست علاقه مندی ها به واقعیت تبدیل شوند که ساخت استخر باغ یکی از آن ها می باشد.
اما برخی از سوالاتی که ذهن شما را درگیر می کنند، عبارتند از :
- آیا در ایران به مجوز ساخت استخر در باغ نیاز پیدا می کنید؟
- هزینه ساخت استخر در باغ به چه میزان سرمایه ای نیاز خواهد داشت؟
- ابعاد ، عمق ، طرح و مدل استخر باغ مد نظر شما چگونه باید باشد؟
پاسخ سریع این است: معمولاً اینگونه نیست. اما ، مثل همیشه با مقررات و برنامه ریزی ، این مار را نجام می دهیم. با ما همراه باشید در حالی که در مورد ساخت استخر در ملک خود توضیح می دهیم که بدون برنامه ریزی می توانید چه کارهایی انجام دهید و چه کاری نمی توانید.
هزینه ساخت استخر در باغ
از آنجا که اکثر باغ ها در اطراف شهرها و مکان های ییلاقی بنا شده اند، به خاطر سردی هوا معمولا در شش ماهه اول سال استفاده بیشتری خواهند داشت. از این رو بهتر است شما به فکر یک استخر باغ روباز در محوطه خود باشید، در این صورت هزینه های ساخت استخر در باغ را تا حدود زیادی کاهش می دهید. دقت نمایید که اول از همه به نیازهای خود و شرایط استفاده از استخر بیاندیشید. سپس نسبت به ان نیازها ابعاد ، اندازه و نوع استخر خود را مشخص نمایید.
امروزه اندازه مناسب برای ساخت استخر در باغ حدود 6 متر طول در 4 متر عرض می باشد که می توان این مساحت را با شکل و طرح های مختلف اجرا کرد. شما به جز مخزن اصلی به یک موتورخانه (پمپاژ آب و گرم کردن آن) و سیستم تصفیه نیاز خواهید داشت (سیستم تصفیه می تواند معمولی مانند کلر، کمی پیچیده تر مثلا استفاده از UV و… باشد). در مجموع می توان گفت هزینه ساخت استخر باغ با ویژگی های مذکور حدود 200 میلیون تومان به بالا سرمایه نیاز خواهد داشت.
طراحی استخر باغ
هیچ راهی برای غلبه بر گرما بهتر از پریدن در یک استخر پر از آب نیست. حال اگر آن استخر در حیاط و باغ خانه شما باشد که دیگر هیچ. طراحی استخر باغ فراتر از اشکال مستطیلی که بعد از جنگ جهانی دوم به سرعت شروع به توسعه پیدا کردن در حیاط منازل شدند. استخر شما می تواند با آبشارهای داخلی ، باغ های اطراف و اشکال ارگانیک ، عنصری زیبا برای افزودن ایده های منظره باغ خانه شما باشد.
بعلاوه ، خواه خانه شما یک تودور سنتی باشد ، یک محیط کشاورزی روستایی و یا حتی یک مزرعه مدرن، گزینه های امروز در پاسیو و مصالح ساختمانی باعث می شود استخر شما به راحتی معماری و سبک خانه شما را تکمیل کند. بسیاری از طرح و مدل استخر باغ و چشم انداز همچنین شامل مکان های مختلف تجمع با مکان های منحصر به فرد ناهار خوری و نشیمن ، گیاهان سرسبز پاسیو و نورپردازی جالب است که به ایجاد استخر به عنوان مرکز فعالیت های بیرونی کمک می کند. (چه برای تفریحات خانوادگی در طول روز و چه برای گردهمایی های شبانه خنک تر.)
ابعاد و اندازه استخر کوچک باغی
در حالی که در گذشته بسیاری از این طراحی های استخر باغ به فضای زیادی احتیاج داشتند، امروزه نیازی به وسعت بالا نمی باشد. به لطف انعطاف پذیری در ابعاد و اندازه ، طرح های استخر باغ مختلفی وجود دارد که فقط مناسب حیاط های کوچک است. مطمئنا، ساخت استخر شنا در باغ و حیاط یک سرمایه گذاری است ، به همین دلیل نباید از هزینه های آن بترسید.
ایده های زیادی برای طراحی استخر شنا برای همه سبک ها و بودجه وجود دارد. شما برای ورزش و آرامش داشتن می توانید از استخرهای کوچک باغی بهره ببرید. دیگر زمان کمیت گذشته و می تانید با ایجاد آب نماها و کیفیت بالا از استخر کوچک نیز نهایت لذت را ببرید. (نکته: اگر هنوز کاملا نسبت به ساخت یک استخر بتنی درون زمین آماده نیستید، می توانید از مدل استخر باغ فایبرگلاس که به صورت آماده هستند استفاده کنید و دردسر کمتری متحمل شوید).
نقشه استخر باغ
برای داشتن استخر باغ زیبا، بایستی با نقشه و مدل های مختلف آن آشنایی داشته باشید. پیشرفته ترین مدل های استخر باغ از ایده های خلاقانه پیروی می کنند که ترکیبی از چند ضلعی ها و خطوط منحنی هستند. نقشه های خلاقانه با توجه به محوطه مدنظرتان برای ساخت استخر، اجرا می شوند و با بررسی تمام طرح ها در کنار یکدیگر، میتوانید استخر باغ خود را به صورت حرفه ای طراحی کنید. استفاده از نورپردازی و سنگ های دکوراتیو و تزئینی یکی از نقشه هایی است که طراحی استخر را به طور فوق العاده ای تغییر می دهد. این مورد که در نقشه استخر باغ خود از تزئین با نورپردازی استفاده کنید یا مصالح ساختمانی مانند ترموود را در محوطه سازی اطراف استخر به کار برید، به سلیقه و نظر شما بستگی دارد.
هزینه ساخت استخر خانگی و ویلایی
معمولا هزینه ساخت استخرهای خانگی و ویلایی بسته به ابعاد و طراحی آن ها متغیر است. ولی بصورت کلی قیمتی معادل 150 تا 500 میلیون تومان برای اجرا اینگونه استخرها می توان در نظر گرفت.
ساخت استخر ارزان و کوچک
ساخت استخر ارزان و کوچک به عوامل بسیاری بستگی داشته و روش های مختلفی دارد. شما میتوانید با ساخت استخر کوچک، در هزینه هایتان صرفه جویی کنید. امروزه طرح های مختلفی برای استخر کوچک وجود دارند که میتوانید مطابق با سلیقه خود، هر یک از آنها را انتخاب کنید. البته در هنگام ساخت استخر تنها به هزینه توجه نکرده و متریال و کیفیت کار را نیز در نظر بگیرید. برای اینکار توصیه میکنیم که از متخصصان و مشاوران با تجربه استفاده نمایید.
شرکت آکام استخر مجری ساخت و طراحی استخرهای ارزان و کوچک به صورت کاملا تخصصی با بیش از 15 سال تجربه با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت ها در خدمت مشتریان گرامی می باشد.
مراحل ساخت استخر
ساخت استخر چه مراحلی دارد؟
1) انتخاب نوع سازه (بتنی ، فایبرگلاس و…)
همانطور که در بالا اشاره شد، استخر انواع مختلفی دارد و در ساخت آن از سازه های گوناگونی استفاده می شود. انتخاب و استفاده از هر یک، به سلیقه و نظر شما و ویژگی های محل اجرا بستگی دارد. پس تمامی این جوانب را بسنجید تا بتوانید مناسب ترین نوع سازه را انتخاب کنید.
2) بررسی محل اجرا
مرحله دوم در ساخت استخر، انتخاب و بررسی محل اجرای آن است. در این مرحله بایستی به مواردی مانند میزان نورگیری استخر، وزش باد، میزان تبخیر آب، دسترسی به امکانات و… توجه کنید. محل اجرای استخر به نوع آن مانند روباز یا پوشیده بودن بستگی دارد و بر این اساس، متفاوت خواهد بود.
3) مجوز احداث استخر
احداث استخر، چه در محیط های مسکونی، چه در فضاهای ورزشی و تفریحی، مستلزم طی مراحل قانونی و دریافت مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح است. این مجوز که به منظور حفظ ایمنی، سلامت و حقوق شهروندان و همچنین رعایت اصول فنی و شهرسازی صادر می شود، شامل بخش های مختلفی از جمله
● ارائه نقشه های معماری و تاسیسات، محاسبات سازه
● تامین پارکینگ
● رعایت حدود مجاز ساخت و همچنین ارائه تعهدات لازم در خصوص رعایت نکات بهداشتی و زیست محیطی
است. بدیهی است که عدم دریافت مجوزات لازم و یا عدم رعایت ضوابط و مقررات مربوطه، پیامدهای قانونی و مالی جبران ناپذیری را برای سازندگان و مالکین به همراه خواهد داشت. بنابراین توصیه می شود قبل از هرگونه اقدامی در خصوص احداث استخر، با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک شهر و همچنین مشاوره با متخصصین امور ساختمان و شهرسازی، از جزئیات قوانین و مقررات مربوطه آگاهی کامل پیدا کنید و سپس با رعایت تمام نکات قانونی و فنی، اقدام به ساخت و بهره برداری از استخر نمایید.
4)طراحی اولیه استخر
در این مرحله عواملی همچون موقعیت مکانی استخر، ابعاد و شکل مورد نظر، نوع کاربری (تفریحی، ورزشی و…)، بودجه موجود، سبک معماری ساختمان و همچنین سلیقه و نیاز کارفرما مدنظر قرار می گیرد. مهندسین معمار و طراحان با استفاده از نرم افزارهای تخصصی، طرح های سه بعدی و واقع گرایانه ای را از استخر ایجاد می کنند که به کارفرما اجازه می دهد تا قبل از شروع عملیات ساخت، تصویر شفافی از نتیجه نهایی داشته باشد. همچنین در طرح اولیه، جزئیاتی همچون محل قرارگیری پله ها، نورپردازی، سیستم تصفیه و گرمایش آب، نوع کاشی و سرامیک و سایر تزئینات نیز مشخص می شود تا در نهایت طرحی کامل و بدون نقص برای اجرا آماده شود.
5) گودبرداری
گوبرداری محل ساخت استخر، بسیار اهمیت دارد و یکی از مهمترین بخش های ساخت آن به شمار می رود. درواقع روند نصب اصولی و صحیح سایر اجزا و تاسیسات و ملزومات استخر به گودبرداری آن بستگی دارد.
6) زیر سازی کف و مسطح کردن خاک
زیرسازی کف و مسطح کردن خاک از جمله مراحل اساسی در پروژه های ساختمانی است که تاثیر مستقیم بر کیفیت و ایستایی سازه ها دارد و انجام صحیح و دقیق این مراحل می تواند به طول عمر و کارایی سازه افزود. این فرآیند شامل مجموعهای از فعالیت ها است که با بررسی اولیه زمین شروع می شود و در این مرحله، وضعیت خاک و ویژگی های زمین مورد ارزیابی قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا نیاز به تقویت و اصلاح خاک وجود دارد یا خیر. پس از این بررسی ها، اولین گام عملی، برداشتن لایه های ناپایدار و ناهموار خاک است تا سطحی یکنواخت ایجاد شود. در صورت نیاز به رفع نشست های موضعی، استفاده از موادی مانند سنگ ریزه یا شن مناسب است که پس از پخش کردن این مواد، بایستی با دستگاه های مخصوص مانند غلطک ها و کمپکتور های دستی کاملا فشرده شوند تا تراکم و استحکام کافی به دست آید. گام بعدی، اضافه کردن و تراکم لایه های مختلف خاک است که این لایه ها می توانند شامل ماسه، سنگ ریزه و یا آجر شکسته باشند که به صورت لایه لایه اضافه و هر لایه به دقت تسطیح و فشرده می شود.
7) آرماتوربندی
مرحله مهم بعدی در ساخن استخر، آرماتور بندی است که معمولا در استخرهای بتنی اجرا می شود. پس از گوبرداری کف و دیواره های استخر، آرماتوربندی آن صورت می گیرد که ایجاد شکل و استحکام استخر به آن بستگی دارد.
8) لوله کشی استخر
لوله کشی استخر، کار تخصصی بوده و لازم است که از افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید. برای لوله کشی استخر باید بهترین لوله را انتخاب کرده و آن را به روش اصولی انجام دهید.
9) بتن ریزی
بعد از اتمام مراحل بالا، نوبت بتن ریزی استخر می شود که بسیار مهم است. زیرا در این مرحله پوشش دهی سیستم های لوله کشی، سیم کشی و… صورت می گیرد و زاویه شیب استخر، تعیین می شود.
10) آببندی در ساخت استخر
آب بندی در ساخت استخر یکی از مهم ترین مراحل و اصولی است که نقش تعیین کننده ای در دوام، کارایی و بهره وری از استخر ایفا می کند، بنابراین توجه به جزئیات این فرآیند می تواند تضمینی برای جلوگیری از نشتی و خسارات بعدی باشد. این عملیات شامل مجموعه ای از مراحل و تکنیک هاست که با بررسی و آمادهسازی سطح زیرین شروع می شود. در ابتدا، بستر استخر باید کاملا تمیز و عاری از هرگونه گرد و غبار، ذرات ریز، و ناپیوستگی ها باشد تا مواد آب بندی به خوبی به سطح بچسبند. سپس انتخاب ماده آب بندی بسته به نوع استخر و نیازهای خاص آن انجام می شود؛ موادی مانند سیمان های ضد آب، لعاب های پلیمری، یا موم های اپوکسی از جمله انتخاب های رایج هستند. پس از انتخاب ماده مناسب، نوبت به اجرای پوشش اولیه (پرایمر) می رسد که این مرحله باعث افزایش چسبندگی مواد آببندی به سطح اصلی استخر می شود. در مرحله بعد، پوشش نهایی آب بندی به صورت لایه لایه و با دقت و مهارت کامل اجرا می شود؛ این لایه ها باید به ضخامت مناسبی اعمال گردند تا از هرگونه نفوذ آب جلوگیری کنند. یکی از نکات مهم در این مرحله، اطمینان از پوشش کامل تمامی نقاط بحرانی نظیر درزها، گوشه ها و نقاط اتصال است که این نقاط بیشترین احتمال نشت را دارند.
11) نصب کاشی
از مراحل پایانی در ساخت استخر، نصب کاشی و سرامیک است که میتوانید سرامیک های مختلف با رنگ های متنوعی به کار برید. نصب کاشی و سرامیک نیز کاری تخصصی می باشد و نیازمند استفاده از نیروهای متخصص است.
12) اجرای نما و سرامیک کاری استخر
اجرای نما و سرامیک کاری استخر یکی از مهم ترین مراحل اتمام ساخت استخر است که علاوه بر افزایش زیبایی ظاهری، نقش کلیدی در بهبود مقاومت و دوام استخر ایفا می کند. در این فرآیند، اولین مرحله شامل آمادهسازی سطح زیرین است که باید کاملا تمیز و هموار باشد، هرگونه گرد و غبار، چربی، و ذرات ناخواسته را باید به دقت تمیز کرد تا سطح مناسب برای چسبندگی سرامیک ها فراهم شود. پس از آماده سازی سطح، انتخاب مواد چسبی مناسب با توجه به نوع سرامیک و شرایط محیطی اهمیت زیادی دارد؛ ملاتهای مخصوص سرامیک های استخری که به راحتی در برابر آب و تغییرات دما مقاومت می کنند، گزینه های مطلوبی هستند. در مرحله بعد، نصب سرامیک ها آغاز می شود که این مرحله باید با دقت و توجه بسیار انجام شود تا تمامی کاشی ها در راستای درست و با فاصله های مناسب قرار گیرند. استفاده از صلیب های کاشی برای تنظیم فاصله ها و تراز کردن سرامیکها از اهمیت بیشتری برخوردار است. پس از نصب، باید مدتی به ملات اجازه دهید که خوب خشک شود و سپس اقدام به بندکشی کنید. مواد بندکشی نیز باید ضدآب و مقاوم در برابر مواد شیمیایی و تغییرات دما باشند تا از نفوذ آب جلوگیری کنند و سرامیک ها را در جای خود محکم نگه دارند.
13) راه اندازی سیستم تصفیه
مرحله پایانی در ساخت استخر، راه اندازی سیستم تصفیه، سیستم تهویه، سیستم گرمایشی و… است. پس از اتمام فرایند نصب سیستم های فوق، نوبت به آبگیری می شود که در پایان میتوانید از استخر استفاده کنید.
نصب سیستم تهویه استخر
نصب سیستم تهویه استخر از جمله اقداماتی است که باید به دقت و با در نظر گرفتن تمامی جوانب اجرا شود تا کیفیت هوای داخل استخر حفظ و از مشکلاتی نظیر رطوبت بالا، بوی نامطبوع و تشکیل قارچ ها جلوگیری شود. فرآیند نصب سیستم تهویه با ارزیابی نیازها و ابعاد استخر آغاز می شود. در این ارزیابی، عوامل مختلفی مانند تعداد کاربران، متراژ استخر، تعداد دفعات استفاده و میزان تبخیر آب مدنظر قرار می گیرد. پس از تعیین نیازها، انتخاب سیستم مناسب که بتواند به صورت موثر هوای استخر را تهویه کرده و رطوبت را کاهش دهد اهمیت بسزایی دارد. از انواع مختلف سیستم های تهویه مانند سیستم های مرکزی تهویه مطبوع، کاهش دهنده های رطوبت و تهویه های مکشی و دمنده استفاده می شود که بسته به شرایط و نیازهای خاص هر استخر انتخاب می گردد. مرحله بعد، نصب تجهیزات تهویه است که نیاز به دانش فنی و تخصص بالایی دارد. این تجهیزات شامل کانال های هوا، فن ها، سیستم های کنترلی و سنسور هاست که به شکل دقیق و منظم نصب می شوند تا تهویه به طور یکنواخت و کامل انجام شود.
نصب سیستم گرمایش آب استخر
نصب سیستم گرمایش آب استخر به منظور تامین دمای مطلوب و استفاده بهینه از انرژی، از الزامات حیاتی در بسیاری از استخرها به ویژه استخرهای باز و نیمه باز محسوب می شود. این فرآیند با ارزیابی نیازهای گرمایشی استخر آغاز می گردد که در این ارزیابی عواملی نظیر ابعاد استخر، متوسط دمای محیط، میزان استفاده و تقاضای گرمایی مد نظر قرار می گیرند. پس از تحلیل نیازها، انتخاب نوع سیستم گرمایش بسیار اهمیت دارد.
برقکشی استخر
برق کشی استخر باید مطابق با اصول ایمنی و استانداردهای مربوط صورت بگیرد. بنابراین در زمان سیم کشی و برق کشی استخر به این نکته توجه کرده و الزامات قانون ملی برق را برآورده کنید. از جمله استانداردهای لازم در برق کشی استخر، شامل موارد زیر می شود:
●الزامات قانون ملی برق که شامل اتصال به زمین، اتصال و عایق بندی مناسب تمامی تجهیزات الکتریکی است، رعایت شود.
●فاصله پریزهای برق از خود استخر، حداقل ۳.۷ متر باشد.
●سیم کشی مطابق با قوانین و مقررات محلی برای اطمینان از ایمنی صورت بگیرد.
●در مناطق مرطوب نزدیک به استخر از پریزهای GFCI استفاده شود.
تاسیسات مکانیکی استخر
تاسیسات مکانیکی استخر شامل سیالات می شود. درواقع کلیه امور و عملیات تاسیساتی صورت گرفته بر روی سیالات به تاسیسات مکانیکی استخر مربوط می شود که از جمله مهمترین آنها میتوان به گردش آب، گرمایش و سرمایش آب، گرمایش و سرمایش هوا و… اشاره نمود. البته تاسیسات مکانیکی استخر به چند دسته مختلف تقسیم بندی می شود. مانند:
●تاسیسات آبرسانی
●تاسیسات فاضلاب
●تاسیسات گازرسانی
●و…
آبگیری استخر
آبگیری استخر فرآیند حساسی که با هدف آماده سازی کامل استخر برای استفاده، نیازمند رعایت دقیق مراحل و جزئیات فنی است تا عملکرد بهینه و دوام طولانی مدت آن تضمین شود. این فرآیند با بررسی و اطمینان از عدم وجود هرگونه نقص یا نشتی در ساختار استخر و نیز صحت عملکرد تمامی تجهیزات شروع می شود. تمیز کردن دقیق سطح داخلی استخر از گرد و غبار، ذرات ساختمانی و ناخالصی های احتمالی اولین گام است که از آلوده شدن آب جلوگیری می کند. سپس لوله ها، فیلترها، پمپ ها و تمامی سیستم های مرتبط باید به خوبی مورد بررسی و آزمایش قرار گیرند تا عملکرد صحیح آنان تایید شود. در مرحله آبگیری، آب باید با دقت و به آرامی وارد استخر شود تا همزمان فشار به دیواره ها و کف استخر کنترل شود و هم ته نشینی ذرات معلق به حداقل برسد. طی فرایند آبگیری، نیاز است که به طور مرتب دیواره ها و کف استخر برای شناسایی و رفع هرگونه نشتی احتمالی بازبینی شوند. پس از تکمیل آبگیری اولیه، انجام تست های نهایی برای اطمینان از عدم وجود نشتی و بررسی عملکرد تجهیزات تصفیه و گرمایش ضروری است. سپس پارامترهای شیمیایی آب مانند pH، مقدار کلر و سختی آب تنظیم می شود تا آب به شرایط ایده آل و ایمن برای شناکردن برسد. سیستم های تصفیه و فیلتراسیون نیز به مدت زمان معین کار می کنند تا آب به حالت شفاف و بی نقص درآید.
تجهیزات مورد نیاز برای ساخت استخر
برای ساخت استخر از تجهیزات و امکانات مختلفی استفاده می شود. پمپ تصفیه، فیلتر تصفیه، مبدل حرارتی، لوله و اتصالات، چراغ استخری، تجهیزات ضد عفونی استخر، تجهیزات جانبی استخر و… می شود. در ادامه چند مورد از تجهیزات لازم برای ساخت استخر را بیان میکنیم:
پمپ تصفیه استخر
قلب سیستم تصفیه استخر، پمپ تصفیه است که موتور الکتریکی آن، سبب به جریان انداختن پروانه درون محفظه پمپ می شود. در نتیجه این امر، آب از مجاری مختلف انتقال داده شده و از قسمت ورودی پمپ استخر، عبور می کند.
مبدل حرارتی استخر
یکی از تجهیزات مهم استخر، مبدل حرارتی است که انتقال و کنترل دمای آب استخر را انجام می دهد. درواقع این وسیله با انتقال گرمای آب داغ به استخر، سبب ایجاد دمای مورد نظر برای آب استخر می شود. در بازار برند و انواع مختلفی از مبدل حرارتی استخر وجود دارد.
فیلتر تصفیه استخر
فیلتر تصفیه استخر یکی از اجزای حیاتی در سیستم استخر است که به منظور حفظ کیفیت و شفافیت آب، عملکرد موثری دارد . انواع مختلفی شامل فیلترهای شنی، کارتریجی و دیاتومه ای هستند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. فیلتر شنی با استفاده از ذرات نازک شن و ماسه، ذرات معلق و ناخالصی ها را جذب می کند و با توانایی بالا در تصفیه آب، برای استخرهای با حجم آب زیاد مناسب است، در حالی که فیلتر کارتریجی با بهره گیری از کارتریج های قابل تعویض، فرایند تمیزکاری آسان تری دارد و نیاز به شستشوی مکرر ندارد. فیلتر دیاتومه ای یکی دیگر از گزینه های پرکاربرد است که به دلیل دقت بالای تصفیه، از ذرات بسیار ریز گرفته تا میکروب ها را حذف می کند و نمای بسیار شفاف تری از آب را ارائه می دهد. انتخاب فیلتر مناسب برای استخر بستگی به حجم آب، میزان استفاده و بودجه موجود دارد.
عوامل موثر بر هزینه ساخت استخر
هزینه ساخت استخر تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد که درک آن ها برای برنامه ریزی مالی بسیار ضروری است. از جمله مهمترین این عوامل میتوان به ابعاد استخر، نوع مصالح مورد استفاده، سیستم های تصفیه و گرمایش، پیچیدگی طراحی، هزینه نیروی کار، مجوزها و هزینه های جانبی اشاره کرد.
هزینه ساخت استخر توکار
استخرهای توکار به دلیل یکپارچگی با محیط اطراف و زیبایی ظاهری، محبوبیت زیادی دارند. هزینه ساخت استخر توکار نسبت به استخرهای رو زمینی بیشتر است، اما دوام و طول عمر بیشتری نیز دارند. هزینه ساخت استخر توکار به عوامل مختلفی مانند ابعاد استخر، نوع مصالح، سیستم های تصفیه و گرمایش، پیچیدگی طراحی و هزینه نیروی کار بستگی دارد. همچنین، هزینه آماده سازی زمین، حفاری، بتن ریزی و نصب تجهیزات نیز بر هزینه نهایی ساخت استخر توکار تاثیرگذار هستند. با این حال، ساخت استخر توکار یک سرمایه گذاری بلندمدت است که ارزش افزوده قابل توجهی به ملک شما خواهد داد.
ابعاد استخر
انتخاب ابعاد مناسب برای استخر یکی از مهمترین تصمیمات در ساخت استخر است. ابعاد استخر باید با توجه به فضای موجود در حیاط، تعداد افراد خانواده و میزان استفاده از استخر انتخاب شود. استخرهای کوچک برای فضاهای محدود و استفاده شخصی مناسب هستند، در حالی که استخرهای بزرگ برای برگزاری مهمانی ها و استفاده همزمان چندین نفر مناسب تر هستند. علاوه بر طول و عرض، عمق استخر نیز اهمیت زیادی دارد. عمق استخر باید با توجه به سن و مهارت شناگران تعیین شود.
مصالح کاربردی در ساخت استخر
انتخاب مصالح مناسب برای ساخت استخر، تاثیر مستقیمی بر دوام و زیبایی استخر دارد. بتن، فایبرگلاس و وینیل از جمله رایج ترین مصالحی هستند که برای ساخت استخر استفاده میشوند. بتن به دلیل مقاومت بالا و امکان طراحی های متنوع، محبوب ترین گزینه است. فایبرگلاس نیز به دلیل نصب آسان و تنوع رنگ، گزینه مناسبی برای استخرهای پیش ساخته است. وینیل نیز به دلیل انعطاف پذیری و هزینه مناسب، برای استخرهای رو زمینی مورد استفاده قرار می گیرد.
ساخت استخر بتنی
ساخت استخر بتنی به دلیل مقاومت بالا، دوام طولانی و امکان طراحی های متنوع، همچنان یکی از محبوب ترین روش های ساخت استخر است. در ساخت استخر بتنی، ابتدا قالب بندی انجام و سپس بتن در داخل قالب ریخته می شود. پس از سخت شدن بتن، سطح داخلی استخر با پوشش های مخصوص آب بندی و عایق کاری می شود. ساخت استخر بتنی نیاز به تخصص و تجربه بالایی دارد و بهتر است توسط پیمانکاران مجرب انجام شود.
ساخت استخر سرپوشیده
ساخت استخر سرپوشیده را میتوانید در انواع مختلف بتنی، وینیل یا فایبر گلاس انجام دهید. هر یک از انواع آن قیمت، استحکام و ویژگی های مختص به خود را دارند. استخر سرپوشیده کاربردهای وسیعی داشته و میتوان علاوه بر حیاط در باغ، زیرزمین یا طبقات و… نیز به احداث آن اقدام کرد. توجه داشته باشید که اگر مکان مورد نظر شما برای ساخت استخر سرپوشیده فاقد سقف باشد، باید از سقف کاذب استفاده کنید که هزینه و مدت زمان ساخت آن را دو چندان می کند. علاوه بر این، ساخت استخر سرپوشیده مزایای بسیاری دارد. از جمله:
●از آلودگی آب ناشی از ورود گرد و غبار، پرندگان و حیوانات جلوگیری می کند.
●امنیت و حفظ حریم خصوصی شما را در پی دارد.
●سبب بهینه سازی سیستم های گرمایش استخر می شود.
ساخت استخر روباز
ساخت استخر روباز یکی از مزایایی است که در ملک شما به عنوان سرمایه محسوب می شود. شما میتوانید برای افزایش آرامش و ایجاد محیطی دلپذیر، استخر روباز را در ملک خود احداث کنید. امروزه طراحی و ساخت این نوع استخر، محبوبیت بالایی دارد و مکان مناسبی برای تفریح در کنار خانواده به شمار می رود. برای ساخت استخر روباز، طی مراحل ذیل الزامی است:
●طراحی ظاهر و شکل استخر بر اساس مکان ساخت استخر
●دریافت مجوزهای لازم
●گودبرداری و خاکبرداری مکان
●صافکاری و آرماتوربندی
●گذاشتن سیم های لوله کشی
●اضافه کردن تجهیزات استخر
ساخت استخر ویلایی
ساخت استخر ویلایی به عنوان یک سرمایه گذاری لوکس و لذت بخش شناخته می شود. یک استخر زیبا و مجهز می تواند به ارزش ملک شما بیافزاید و فضایی دلنشین برای استراحت و تفریح شما و خانواده تان فراهم کند. در ساخت استخر ویلایی، طراحی، انتخاب مصالح، سیستم های تصفیه و گرمایش، نورپردازی و محوطه سازی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. با توجه به سلیقه و بودجه خود می توانید استخری با امکانات و ویژگی های مختلف داشته باشید.
هزینه ساخت استخر ویلایی
هزینه ساخت استخر ویلایی به عوامل متعددی از جمله ابعاد استخر، نوع مصالح، سیستم های تصفیه و گرمایش، پیچیدگی طراحی، هزینه نیروی کار، مجوزها و هزینه های جانبی بستگی دارد. هرچه ابعاد استخر بزرگ تر و طراحی آن پیچیده تر باشد، هزینه ساخت نیز افزایش می یابد. همچنین، انتخاب مصالح باکیفیت تر و سیستم های پیشرفته تر، بر افزایش هزینه ها موثر است.
ساخت استخر طبقات
استخر طبقاتی، یک شاهکار معماری است که در ساختمان های چند طبقه و با طراحی های خاص ساخته می شود. این نوع استخر، علاوه بر زیبایی بصری، امکان استفاده همزمان چندین نفر را فراهم می کند. با این حال، ساخت استخر طبقاتی نیازمند تخصص و هزینه بالایی است و مسائل فنی همچون وزن آب، لرزش و نشتی باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد. همچنین، دسترسی به این نوع استخرها ممکن است محدودتر باشد.
ساخت استخر زیر زمین
استخر زیر زمینی، یک گزینه عالی برای افرادی است که به دنبال آرامش و خلوت هستند. این نوع استخر، معمولا در زیر باغ یا حیاط ساخته می شود و به دلیل قرارگیری در زیرزمین، دمای آب آن نسبتا ثابت است. اما ساخت استخر زیرزمینی نیازمند حفاری گسترده و هزینه های زیاد برای عایق کاری و تهویه است. همچنین، در صورت بروز مشکل، دسترسی به تاسیسات استخر دشوارتر خواهد بود.
ساخت استخر پشت بام
استخر پشت بام تجربه ای بی نظیر از شنا را در دل آسمان برای شما به ارمغان می آورد. این نوع استخرها، علاوه بر زیبایی بصری، فضایی دلنشین برای استراحت و تفریح ایجاد می کنند. اما ساخت استخر پشت بام نیازمند بررسی دقیق سازه ساختمان و اخذ مجوزهای لازم است. همچنین، وزن آب، عایق کاری و سیستم های تصفیه آب از مهم ترین چالش های ساخت این نوع استخرها هستند.
ساخت استخر روف گاردن
ساخت استخر روف گاردن یکی از پروژه های چالش برانگیز و در عین حال جذاب در معماری مدرن است که به ترکیب بی نظیری از زیبایی، رفاه و تکنولوژی در فضای بام خانه ها می انجامد. این فرآیند با بررسی های دقیق مهندسی و معماری آغاز می شود تا از استحکام و ظرفیت باربری سازه بام اطمینان حاصل شود. ملاحظاتی همچون وزن آب، مصالح و تجهیزات مورد استفاده، مهم است تا ساختار سازه به مقابله با فشار های اضافی بپردازد. پس از تایید امکان پذیری فنی، طراحی استخر باید با درنظرگرفتن نیروی کارآمد و زیبایی شناسی، ابعاد، شکل و موقعیت قرارگیری استخر به شکلی هماهنگ صورت گیرد که علاوه بر ایجاد چشم انداز بی نظیر، عملکرد بهینه نیز داشته باشد.
ساخت استخر پارکینگ
استخر پارکینگ، یک گزینه مناسب برای افرادی است که فضای محدودی دارند. با تبدیل پارکینگ به استخر، می توانید از این فضا به بهترین نحو استفاده کنید. اما ساخت استخر پارکینگ نیازمند تخریب کامل پارکینگ و ایجاد یک سازه جدید است. همچنین، مسائل مربوط به زهکشی، عایق کاری و تهویه باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.
ساخت استخر در حیاط
استخر حیاط، یک گزینه کلاسیک و پرطرفدار است. این نوع استخر، به راحتی در هر حیاطی قابل ساخت است و امکان طراحی و شخصی سازی آن بسیار بالاست. اما ساخت استخر حیاط نیازمند انتخاب محل مناسب، حفاری، بتن ریزی و نصب تاسیسات است. همچنین، هزینه های نگهداری و تعمیرات استخر حیاط نیز باید در نظر گرفته شود.
ساخت استخر خانگی
استخر خانگی، یک امکان لوکس و جذاب برای هر خانه ای است. با داشتن استخر خانگی، می توانید در هر زمان از روز به شنا و تفریح بپردازید. اما ساخت استخر خانگی نیازمند فضای کافی، بودجه مناسب و اخذ مجوزهای لازم است. همچنین، هزینه های نگهداری و تعمیرات استخر خانگی نیز قابل توجه است.
ساخت استخر شیشه ای
استخر شیشه ای، یک انتخاب مدرن و چشم نواز است. این نوع استخر، با دیواره ها و کف شیشه ای، نمای زیبایی به محیط اطراف می بخشد. اما ساخت استخر شیشه ای نیازمند استفاده از شیشه های مقاوم و با کیفیت بالا است. همچنین، هزینه ساخت و نگهداری این نوع استخرها بسیار بالا است.
ساخت استخر بزرگ
ساخت استخر بزرگ برای ویلاها و مجتمع های مسکونی لوکس بسیار مناسب است. این نوع استخرها علاوه بر ابعاد بزرگ، دارای امکانات متنوعی مانند سرسره آبی، جکوزی، آب نما و سیستم های صوتی هستند. ساخت استخر بزرگ نیاز به سرمایه گذاری بالایی دارد و باید توسط پیمانکاران متخصص و با تجربه انجام شود.
مشاوره ساخت استخر
مشاوره ساخت استخر یکی از مهم ترین مراحل ساخت استخر است. با مشورت با یک مشاور متخصص، می توانید بهترین طرح و مناسب ترین مصالح را برای استخر خود انتخاب کنید. مشاورین ساخت استخر به شما در زمینه طراحی، انتخاب تجهیزات، برآورد هزینه و مراحل ساخت استخر کمک خواهند کرد.